Napközis tanárt gyanúsítanak az Újpesten meghalt hétéves kisfiú ügyében

2022.07.06. 10:53
A 45 éves nőt halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt hallgatták ki. A pedagógus szabadlábon védekezik.

Gyanúsítottként hallgatták ki annak a hétéves kisfiúnak a napközis tanárát, aki januárban allergiás roham következtében meghalt a Fóti úton lévő Mol-benzinkútnál. A kisfiú iskolájában születésnapi ünnepséget tartottak januárban, és az ünnepelt szülei egy olyan tortát hoztak, amely mogyorót is tartalmazott. A gyerek már a helyszínen rosszul lett, hányni kezdett, az iskola pedig értesítette a szüleit, akik azonnal érte mentek.

A nyomozás folyamatban van. A Budapesti Rendőr-főkapitányság Nyomozó Főosztály munkatársai egy 45 éves nőt halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt gyanúsítottként hallgattak ki. A nő szabadlábon védekezik

– közölte a BRFK sajtóosztálya a 24.hu-nak.

Az anyuka ölben vitte a kocsihoz a kisfiát, de egy közeli benzinkúton megálltak, mert a gyerek fulladni kezdett. A dolgozók rögtön hívták a mentőket, akik perceken belül meg is érkeztek. A kiérkező mentősök két órán keresztül küzdöttek a gyerek életéért, de sajnos már nem tudtak segíteni rajta.