Megtalálták a másik, Kis-Dunában elmerült bv-dolgozót

2022.07.06. 10:45

Az eltűnés helyének közelében, szerda reggel 8 óra 10 perckor a szakemberek megtalálták Rácalmásnál, a Kis-Duna-ágban a büntetés-végrehajtás szervezetének másik munkatársát is, aki hétfő délelőtt merült el kollégájával együtt a Dunában, amikor szolgálati ebek kiképzését végezték – közölte a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság.

A büntetés-végrehajtás 29 éves hivatásos állományú tagjának holttestét a Kis-Duna-híd közelében találták meg és emelték partra a kutatást végző szakemberek

– áll a közleményben.

A rendőrség kedd délután találta meg az első férfit, akit a 34 éves eltűntként azonosítottak.

Ahogy arról az Index is írt, hétfőn elmerült a vízben a büntetés-végrehajtás két munkatársa Rácalmás közelében, a Kis-Duna-ághoz tartozó területen.

A büntetés-végrehajtási szervezet, a rendőrség és a katasztrófavédelem munkatársai a felszínen és a part mentén továbbra is jelentős erőkkel keresik a két szakembert – közölte kedden, a rendőrségi tájékoztatás előtt a Terrorelhárítási Központ az MTI-vel.

A TEK beszámolójából kiderült: Rácalmáson, a Kis-Duna-hídnál a Pálhalmai Büntetés-végrehajtási Intézet és a Márianosztrai Fegyház és Börtön egy-egy munkatársa – egy kutyavezető és egy kutyakiképző férfi – szolgálati ebek kiképzése közben, hétfő délelőtt 11 óra körül, eddig ismeretlen okból elmerült a vízben.

A további kutatás tervezésébe, előkészítésébe és végrehajtásába a TEK koordinálásával a katasztrófavédelem munkatársai, a Havaria Katasztrófaelhárító Közhasznú Egyesület mentőbúvárjai és a dunaújvárosi speciális mentők kapcsolódtak be – jelezte a Terrorelhárítási Központ.

Az ATV Híradója kedden megtudta, hogy a Regionális Nyomozó Ügyészség nyomozást rendelt el az ügyben. Mint kiderült, büntetőeljárás indul foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétsége miatt.