A Budapesti Műszaki Egyetemre költözik a Pázmány bölcsészkara

2022.07.07. 15:55
Július elsejével dr. Birher Nándor váltotta dr. Fodor Györgyöt a Pázmány Péter Katolikus Egyetem (PPKE) Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karának dékáni posztján. Fodor György 2016 óta töltötte be a tisztséget.

A PPKE lapunkat arról tájékoztatta, hogy az új campus megépüléséig a Pázmány BTK összes képzése ősztől a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) területén található Danubianum épületébe költözik. Az új dékán szerint meg lehet találni a Bartók Béla út környékének előnyeit, hogy a diákok otthonosan érezzék magukat az új környezetben. 

A környék adottságait, a közösségi helyeket fel kell kutatni, és adott esetben megállapodást kell kötni a környéken lévő felsőoktatási intézményekkel és más partnerekkel, hogy a rendelkezésre álló helyiségek és egyes szolgáltatások a pázmányos diákok számára is igénybe vehetők legyenek. Ebből a szempontból kedvező, hogy eleve egy egyetemi campuson kaptunk ideiglenes helyet

– közölte Birher Nándor.

A kormány még 2020 júliusában döntött arról, hogy a józsefvárosi Palotanegyedben, (az Esterházy-palota, a Károlyi-palota, valamint a Bródy Sándor utca 5–7. városképileg védett homlokzatának megtartásával) új, modern egyetemi campust hoz létre a Pázmány Péter Katolikus Egyetem számára. A kormány kilencmilliárd forintot különített el a tervpályázat lebonyolítására, amelyet a Közti Zrt. és a Hamburg C Kft. nyert el. Az előzetes tervek szerint az új épületegyüttes 2026 tavaszára készülhet el.