Kicsavart a szél egy nyolcméteres fát, agyonnyomta az alatta ülő polgárőrt

2022.07.07. 06:12
Meghalt egy 60 év körüli férfi, miután egy padon ülve ráborult egy nyolc méter magas fa Hosszúpályiban.

Egy 60 év körüli férfi halt meg kedden, amikor ráborult egy nyolcméteres fa Hosszúpályiban. Az áldozat, akit a helyiek közül mindenki ismert, egy padon ült, amikor a fát tövestől kicsavarta a viharos erejű szél. A helyszínre mentőhelikopter is érkezett, de a férfi életét már nem tudták megmenteni. A település polgármestere az RTL Klub Híradójának azt mondta, a fa egészséges volt, mégis tövestől csavarta ki a hatalmas szél.

Kedd délután Hosszúpályiban, a Földvár utcában a viharos szél egy nyolcméteres fát döntött ki, amely egy padon ülő emberre borult. A létavértesi önkormányzati tűzoltók motoros láncfűrésszel távolították el a kidőlt fát

– mondta Bányai Judit, a Hajdú-Bihar megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtóügyeletese.

Az áldozaton a mentők sem tudtak segíteni. Ménes Dávid állomásvezető mentőtiszt szerint esetkocsit és mentőhelikoptert riasztott a mentésirányítás a helyszínre, ahol a baleset következtében egy hatvan év körüli férfi olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy nem lehetett megmenteni.

Hosszúpályi polgármestere azt mondta, a közeli benzinkútnál tankoló egyik helybéli vette észre, hogy a padon ül valaki.

Ez a fa egy körülbelül 15 évvel ezelőtt ültetett sorfához tartozott. A fa még eleven levelekkel rendelkezett. Ez egy helyi szélvihar volt, ami több fát is kidöntött a településen, és sajnos ez a fa, amely szemből borult az úriemberre, elkerülhetetlen volt. Könnyen lehet, hogy az úr aludhatott a lócán

– mondta a helyi polgármester, Zara András. Hozzátette, a férfit gyászolják a helyiek; polgárőr volt, egyedül élt, szeretett a pihenőhelyen üldögélni – derül ki a híradóból.