Meg fogják hirdetni az Átrium új évadát

2022.07.08. 09:22
Az Átrium színház az elmúlt hetekben került a bezárás szélére, és a hír hallatára azonnal adománygyűjtésbe kezdtek a nézők. Bár a biztos fedezet még nincs meg, ennek ellenére a színház meg fogja hirdetni a 10. évadát.

A színház kifejezett kérése nélkül is már negyvenmillió forint gyűlt össze a különböző nézői adományokból, és ez az összeg még nem tartalmazza annak a negyven kávézónak a csütörtöki bevételét, amelyet az Átriumnak ajánlottak fel. 

Noha jelenleg nincs meg rá a biztos fedezet, bízva az elért eredményben, a ti támogatásotokban és ennek erejében, meg fogjuk hirdetni az Átrium tizedik évadát

– jelentette be Facebook-oldalán a bezárás szélére került színház. Mint írják, csütörtök estig 40 millió forintot adományoztak számukra a nézők, annak ellenére, hogy semmiféle gyűjtést sem hirdettek meg, és ebben még nem szerepel az Egy kávé az Átriumért nevű csütörtöki akció gyűjtése: ezen a napon negyven kávézó csatlakozott a felajánláshoz, miszerint a kávéból származó bevételüket eljuttatják a színházhoz.

Hogy ez végeredményben mekkora összeg, az majd pénteken derül ki: a főszervező Jedermann kávézó posztja szerint ők 229 700 forintnyi kávébevétellel és 177 535 forint adománnyal, azaz összesen 407 235 forinttal járulnak hozzá az Átrium fennmaradásához. 

Ti kifejeztétek azt az igényeteket, hogy erre a színházra szükségetek van. Fontos tudnotok, hogy a színház működtetéséhez évente több száz millió forintra van szükség, de ezt elsősorban nem tőletek várjuk, hanem azoktól, akik a kultúrára szánt közpénzek felett döntenek. Erőt és reményt a folytatáshoz viszont mindenekelőtt a ti támogatásotok ad, hogy küzdjünk a színház fennmaradásáért

– olvasható az Átrium posztjában, amelyben azt is leírják, hogy hamarosan elindul az augusztusszeptemberoktóberi előadásokra a jegyvásárlás.