Bujkál a nap, a hétvégén nem fenyeget kánikula

BJASZ20200606001
2022.07.08. 07:06
Pénteken és egész hétvégén kánikulamentes lesz az időjárás. Ma egész nap felhős lesz az ég, csak néhány órára süt ki a nap, elszórtan lehet zápor, zivatar. A legmagasabb nappali hőmérséklet 22 és 29 fok között alakul. Szombaton naposabb lesz az időjárás, vasárnap viszont nagy valószínűséggel esőre számíthatunk.

Pénteken többnyire felhős lesz az ég az ország legnagyobb részén, eső és viharos szél is előfordul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 22 és 29 fok közötti lesz, késő estére a levegő lehűl 17 és 22 fok közé – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

péntek délután.png
Fotó: Országos Meteorológiai Szolgálat

Pénteken délelőtt fokozatosan szakadozik a felhőzet, és a Nyugat-Dunántúlon több órára kisüt a nap. A középső és keleti tájakon viszont délutántól erősen felhős lesz az ég. Délelőttig főleg a Dél-Dunántúlon még előfordulhat gyenge eső, majd elszórtan várható zápor, zivatar, délután a Duna vonalának tágabb környezetében, valamint az Északi-középhegységben. Az északi, északnyugati szelet főleg a Dunántúlon erős, annak nyugati részein viharos lökések kísérik, de zivatarban is viharossá fokozódhat a szél.

péntek este.png
Fotó: Országos Meteorológiai Szolgálat

Hétvégén sem lesz kánikula

Szombaton a Dunántúlon csökken a felhőzet, ott a legtöbb helyen kiderül, míg a Dunától keletre nagyobbrészt erősen felhős vagy borult lesz az ég. A Dunától keletre várhatók elszórtan további záporok, zivatarok, majd hajnalra mindenütt megszűnik a csapadék.

szombat du.png
Fotó: Országos Meteorológiai Szolgálat

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 12 és 18 fok között alakul. A fátyol- és gomolyfelhők mellett többórás napsütés várható, főként a keleti megyékben van esély néhol záporra, zivatarra. Az északnyugati szél nagy területen megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 28 fok között alakul.

szombat este.png
Fotó: Országos Meteorológiai Szolgálat

Vasárnap gomolyfelhős, napos időre számíthatunk az északkeleti megyékben jobban összeálló gomolyokkal. Elszórtan, nagyobb számban az északkeleti megyékben valószínű zápor, zivatar. Az északnyugati szél megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 12 és 18, a legmagasabb nappali hőmérséklet 22 és 27 fok között várható.

vasárnap.png
Fotó: Országos Meteorológiai Szolgálat

(Borítókép: Jászai Csaba / MTI)