Megváltozik az IKEA magyarországi áruházainak nyitvatartási ideje

B RKL20210904025
2022.07.11. 10:40
Az IKEA Magyarország úgy határozott, megváltoztatja az áruházak nyitvatartási idejét. A cég közleménye szerint 2022. augusztus 1-től kezdődően hétfőtől szombatig 10:00 és 20:00 között, vasárnap pedig 10:00 és 19:00 között lehet nézelődni és vásárolni az Örs vezér téri, a budaörsi és a soroksári áruházban.

A nyitvatartási rend módosítása mellett az IKEA kibővíti és megerősíti központi ügyfélszolgálatának funkcióit, az ott dolgozó munkatársak 8:30-tól 19:00-ig lesznek elérhetőek, olvasható a közleményben. Így az ügyfélszolgálat egy távolról működő értékesítési ponttá alakul, ahol a kapacitásbővítés miatt új munkalehetőségek is nyílnak, tájékoztatott a vállalat.

A cél, hogy jelentős mértékben szélesedjen a táveléréssel működtethető szolgáltatások köre, a vásárlók egy 24 órán át elérhető chatbot segítségét is igénybe vehessék, a tervezési szolgáltatások – például konyha- vagy hálószoba-tervezés – még több időpontban elérhetővé váljanak, továbbá erősödjön a megfelelő termékek kiválasztásában és a rendelések véglegesítésében nyújtott támogatás, sorolta az IKEA Magyarország.

Arra is lesz lehetőség, hogy a panaszkezelés során a vásárlók videóhívásban mutathassák meg a hibás terméket vagy alkatrészt a munkatársaknak, akik így azonnal lépéseket tudnak tenni a probléma megoldása érdekében, szögezte le a cég.

Mint írták, az IKEA Magyarország bővíti azokat a szolgáltatásokat, amelyek lehetővé teszik, hogy az áruházaktól távolabb élő vásárlók is könnyebben hozzájussanak a termékekhez.

Az országban több helyen működik csomagponton történő átvételi lehetőség, kisebb és nagyobb rendelésekre egyaránt, illetve a nyári időszakban a Dél-balatoni régióban két mobil átvételi pont is a vásárlók rendelkezésére áll

– áll a közlemény végén.

(Borítókép: Az IKEA egyik áruháza Budapesten 2021. szeptember 4-én. Fotó: Róka László  / MTI)