Emberre is veszélyes állat akadt horogra a Balatonnál

2022.07.12. 07:58
Egy nagyjából 5 kilogrammos aligátorteknős került elő vasárnap a Balatonból Keszthelynél. Az aligátorteknős komoly sérüléseket tud okozni az embernek, ezért a befogásával nem érdemes próbálkozni, figyelmeztet a szakértő.

Szeles Zsolt július 10-én éppen pontyra vadászott, amikor a nagy méretű teknős a horgára akadt az egy méter húszcentis vízben. A férfi nem akart hinni a szemének, amikor kihúzta a partra a hüllőt.

Az interneten kerestünk rá, így azonosítottuk be a teknőst. Azonnal hívtunk egy vízi rendőrt, de ő nem foglalkozott vele. Ezért bevittük a Keszthelyi Rendőrkapitányságra, majd még aznap este próbáltuk elérni a Veszprémi Állatkertet, de nem jártunk sikerrel

– mesélte el Zsolt a Blikknek.

A horgásznak másnap sikerült kapcsolatba lépnie a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóságával, a szakemberek átmenetileg a BfNPI fenékpusztai telephelyén helyezték el a veszélyes állatot, írta meg a Pecaverzum. A lap által megszólaltatott szakértő szerint egyre több ilyen esetről hallhatunk majd, mint mondta, ezeket a hüllőket jellemzően a tulajdonosuk engedi szabadon, aki nem gondol bele, hogy a teknős akár veszélyes is lehet az emberekre.

Ha ilyen állatot észlelünk, semmiképpen ne próbáljuk megfogni, hiszen nagyon komoly sérüléseket okozhatnak

figyelmeztet a szakértő.