Tizenöt fideszes politikus nem szavazott a kata módosításáról

MG 0033
2022.07.12. 17:23 Módosítva: 2022.07.12. 18:07
Felkerült a parlament.hu-ra A kisadózó vállalkozók tételes adójáról szóló törvénymódosításnak a szavazási eredménye. Megnéztük, hogy kik nem vettek részt a szavazáson: kormánypárti és ellenzéki politikusok is vannak a távol maradók között.

Ahogy azt megírtuk, a parlament kedden 120 igen, 57 nem és 1 tartózkodás mellett megszavazta a kata módosításáról szóló törvényjavaslatot, amely ellen tüntetést is szerveztek Budapesten.

A kormánypártok támogatták a javaslatot, míg az ellenzéki pártok egységesen nemmel szavaztak. A szavazástól távol maradó kormánypártiak (fideszesek) között van:

  • Gulyás Gergely, Gyopáros Alpár, Hoppál Péter, Lázár János, Nagy István, Navracsics Tibor, Orbán Balázs, Orbán Viktor, Rogán Antal, Szijjártó Péter, Szűcs Lajos, V. Németh Zsolt, Varga Judit, Varga Mihály és Zsigmond Barna Pál.

A KDNP teljes – 18 fős frakciója – megszavazta a törvénymódosítást.

Volt, aki tartózkodott

Ellenzékből sem volt mindenki jelen a parlamenti szavazáson:

  • Gyurcsány Ferenc (DK), Fekete-Győr András (Momentum), Gurmai Zita (MSZP), Harangozó Tamás (MSZP), Jámbor András (Párbeszéd) és Hadházy Ákos (független) nem szavazott a parlament.hu adatai szerint.

Ritter Imre nemzetiségi képviselő, aki többnyire a kormánypártokkal együtt szokott szavazni, tartózkodott a szavazáson.

(Borítókép: Szollár Zsófi / Index)