Több mint ötven hektáron égett az erdő Soltszentimre közelében

DONKA20220713007
2022.07.14. 09:20
Több mint ötven hektáron égett az Izsák és Soltszentimre közötti erdős terület, a szerda este keletkezett tűzben egy lovas major több épülete is kigyulladt.

A tüzet sikerült megfékezni, de a száraz időjárás miatt húsz tűzoltóautó estig a helyszínen marad, és a tűzoltók figyelik az esetenként visszagyulladó aljnövényzetet − tájékoztatta a Bács-Kiskun megyei katasztrófavédelem csütörtök reggel az MTI-t.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szerda éjszaka azt közölte, hogy tizenhét település száztizennégy tűzoltója oltja a tüzet, amely az aljnövényzetet és részben a fák koronáját érintette.

Az érintett területen hat lakott tanya van, ezekben nem tett kárt a tűz, de az épületekből négy embert kimenekítettek. A lángok megfékezését négy traktor is segítette. A turisztikai célokat is szolgáló lovas majorban − ahonnan az állatokat már korábban kimentették − kigyulladt több épület és egy ponyvafedésű karám.

(Borítókép: Tűzoltók oltják 2022. július 13-án az Izsák és Soltszentimre közötti erdőben délután keletkezett tüzet. Mintegy ötven hektáron égett részben az aljnövényzet, részben a fák koronája. Fotó: Donka Ferenc / MTI)  • Tippek
  • Babaváró hitel