Újabb erdő ég Magyarországon

2022.07.14. 16:06
Újabb erdőtűz keletkezett Magyarországon, Kecskemét külterületén, a Matkó tanyánál kapott lángra a fenyves. Csütörtökön már a második erdőtüzet oltják a tűzoltók.

Többhektárnyi területen ég egy fenyőerdő Kecskemét külterületén – számolt be az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

Mint írták, a Matkó tanyánál keletkezett tűzhöz elsőként a kecskeméti hivatásos és a lajosmizsei önkormányzati tűzoltók érkeztek ki, akik megkezdték a lángok oltását. De a helyszínre tartanak a dabasi, a kisteleki, a csongrádi, a kunszentmártoni, a szentesi és a szolnoki hivatásos, valamint a kerekegyházi önkormányzati tűzoltók is.

Nem ez az első erdőtűz Magyarországon. Az utóbbi időkben az ország számos fás területe égett a hatalmas hőség és szárazság miatt. A katasztrófavédelem oldalán pedig sorra jelennek meg a hírek bozót-, gaz- és lábon álló gabonatüzekről. Legutóbb Soltszentimre közelében égett az erdő több mint ötven hektáron.

De erdőtüzek pusztítanak más európai országokban is a kánikula miatt. Több ezer embert kellett evakuálni Portugáliában, Spanyolországban és Franciaországban a tomboló lángok miatt.  • Tippek
  • Babaváró hitel