Rendőrség: házkutatás volt a Kutya Párt elnökénél

2022.07.14. 10:14

Szerdán több ezren demonstráltak a katatörvény ellen, éjfélre patthelyzet alakult ki a Karmelita kolostornál, ahol rendőrsorfal állta el a kata módosítása ellen tüntetők útját. Egy kisebb csoport a Margit hídon folytatta a demonstrációt, megbénítva a forgalmat.

Elvitték a kutya pártos politikusokat az Erzsébet hídról

A 444 tudósítása szerint a demonstrációról az Erzsébet híd budai hídfőjénél elvitték a rendőrök Kovács Gergelyt, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt elnökét, és megbilincselték a párt másik politikusát, Ferencváros alpolgármesterét, Döme Zsuzsannát. 

Kerestük a rendőrséget az ügyben, az Index arról érdeklődött, hogy a politikusokkal mi a helyzet az éjszakai előállítást követően.

A Budapesti Rendőr-főkapitányságtól azt a választ kaptuk, hogy „egy férfit és egy nőt a szabálysértés tovább folytatása miatt állítottak elő az V. Kerületi Rendőrkapitányságra”.

A férfinél (Kovács Gergely) kábítószergyanús anyagot találtak, melyből a férfi saját elmondása szerint fogyasztott is.

Mint írták, az előállítását követően gyanúsítottként hallgatták ki a területileg illetékes rendőrkapitányságon, majd kutatást tartottak lakásán, ahol további kábítószergyanús anyagot találtak.

Utalva Döme Zsuzsannára, a Kutya Párt társelnökére hozzátették,

a nőt is az I. Kerületi Rendőrkapitányságon hallgatták meg szabálysértési eljárás keretében. Őrizetbe vételre nem került sor.

Mindketten szabadlábra kerültek.