Hétfőtől újra jár a 2-es villamos

2022.07.15. 16:31
A végéhez közelítenek az idén nyárra tervezett karbantartási és felújítási munkák a 2-es és a 2M villamos vonalán, ezért július 18-tól, hétfőtől újra járnak a szerelvények a pesti rakparti vonalon.

A 2-es és a 2M villamos vonalán zajló rekonstrukció részeként a Balassi Bálint utcában felújították a villamosvágányokat, a Jászai Mari téren és a Közvágóhídnál kicserélték a kitérők alkatrészeit, a Közraktár utcában megszüntették a pályahibákat, valamint a Széchenyi rakparton betömték azokat az alagutakat, amelyek jelentősen lassították a villamosokat. A felújítások után a villamosok gyorsabban haladhatnak a vonalon – hívta fel a figyelmet közleményében a Budapesti Közlekedési Központ.

A felújítási munkákkal egyidőben elvégezték a Lánchíd rekonstrukciójához kapcsolódó, 2022-re tervezett munkálatokat is a Széchenyi István térnél.

Megszűnik a felújítás miatt a Közraktár utcában kialakított buszsáv, így a 15-ös és a 115-ös autóbuszok ismét a Bakáts utca–Lónyay utca–Vámház körút útvonalon közlekednek a Gyöngyösi utca és a Göncz Árpád városközpont felé.