Retró vonatokkal lehet utazni a Balatonra a hétvégén

2022.07.15. 10:00
Július 16-án és 17-én a korábbi évek sikere után visszatérnek a retró vonatok a Balaton partjára – közölte a MÁV pénteken az MTI-vel. A tájékoztatás szerint elsősorban a hazai gyártású vontatójárművekre fókuszálnak, eddig nem látott típusok is megjelennek majd.

A MÁV közleményében kiemelték, hogy egyebek közt forgalomba áll a legendás 424-es gőzmozdony egy különleges, nyolcvanas évek elejére jellemző összeállítású Tekergő expresszvonat élén, amelyben közlekedő nosztalgia-étkezőkocsiban az Utasellátó különleges retró kínálatát ismét kipróbálhatják az utasok.

Visszatérnek a népszerű Púpos mozdonyok is, amelyek közül egyszerre három is dolgozik majd menetrend szerinti vonat élén a Keszthely–Tapolca–Szombathely vonalon.

Korábbi retró hétvégéken nem látott típusként megjelenik a MÁV Rail Tours 610-es pályaszámú ABbmot motorkocsija, amely egy korban hozzáillő kék Bhv 20-07-es és egy BDbh 82-28-as kocsit vontat majd a helyi személyvonatokon. A hétvégén két hagyományos M41-es Csörgő is közlekedik, szombaton szinkron üzemben egy Kék Hullám InterCity élén, míg vasárnap egy 3 vékonycsíkos Bd 20-37-es kocsiból álló személyvonatot továbbít az egyik.

A Balaton–Tapolca vonalon jár majd dupla Púpos által vontatott retró olajzöld szerelvény is, és a korábbi rendezvényekről jól ismert típusok is beállnak a forgalomba, például a „bajszos” Szergejek, valamint a retró Bzmot.

A retró hétvégén először jut szerephez a dél-balatoni vasútvonal is, a BVmot, „Samu” motorvonat, a Balaton déli partján közlekedik retró Zala InterCity vonatként Keszthelyre, megidézve a 90-es éveket.