Nagy területen égett az aljnövényzet egy budapesti benzinkút közelében

image0
2022.07.18. 13:54
Lángok csaptak fel Budapest XVIII. kerületében, nagy területen égett az aljnövényzet a Gyömrői útnál. A lángok eloltásán huszonhét járművel, kilencvenkét tűzoltó dolgozott.

Nagy területen kapott lángra a száraz aljnövényzet Budapest XVIII. kerületében, a Gyömrői út közelében – számolt be az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

a tűz házakat és erdőt is veszélyeztet.

A lángok oltásán a fővárosi hivatásos tűzoltók a Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat irányítása mellett dolgoznak. Az Index egyik olvasója azt írta, egy benzinkút közelében keletkeztek a lángok.

Frissítés:

A katasztrófavédelem a honlapján 16:10-kor arról számolt be, hogy megfékezték a lángokat a XVIII. kerületben. Mint írják, huszonhét járművel, kilencvenkét tűzoltó oltotta a lángokat Budapest XVIII. kerületében, a Gyömrői út, a Csévéző utca és a Billentyű utca közötti területen, ahol több hektáron égett a száraz aljnövényzet. A tűzesethez a fővárosi és a reptéri hivatásos, valamint a fővárosi és fóti önkéntes tűzoltók vonultak ki. Az egységek megakadályozták a lángok továbbterjedését, jelenleg a végleges oltáson dolgoznak.

(Borítókép: Olvasónk / R. Attila)