Feljelentőből gyanúsított: fegyverarzenálra bukkantak a rendőrök egy idős férfinál Ertényben

2022.07.18. 14:45
Ismeretlen tettes ellen tett feljelentés egy 82 éves férfi, a tamási nyomozók azonban a helyszíni szemle közben egy fegyverarzenálra bukkantak, így a feljelentőből hamar gyanúsított lett. Az egykori katona tulajdonában lévő fegyverek egy részére nem volt engedélye.

Egy hosszabb ideje Magyarországon élő, 82 éves német férfi tett feljelentést a Tamási Rendőrkapitányságon ismeretlen tettes ellen 2022. július 15-én. A férfi elmondta, hogy a devizaszámlájáról eltűnt 3 millió forint, valamint azt is sérelmezte, hogy egy ismeretlen többször is korlátozta őt a szabad mozgásban, mert az utcai kiskaput lánccal, lakattal zárta be, amihez neki nem adott kulcsot.

A rendőrségi tájékoztatás szerint az ügyben az egyenruhások széleskörű adatgyűjtést végeztek, szemlét tartottak az értényi ingatlanban, ahol a lakás céljára is szolgáló garázsban nagy mennyiségű lőszert és különböző fegyvereket találtak.

A tulajdonos elszámoltatásakor elismerte, hogy csak egy részükre rendelkezik engedéllyel. Az összesen 26 fegyvert vagy annak utánzatát és 1128 darab különböző lőszert a rendőrök lefoglalták, amelyekről szakértői vélemény készül. A gyűjtögető férfit előállították és gyanúsítottként hallgatták ki. Az egykori katona beismerte, hogy a külföldön megszerzett és onnan behozott fegyverek tartására nem kért és nem kapott engedélyt.

A férfi ellen a Tamási Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályán indult eljárás lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntette miatt.