Kiderült, mi késztette üldözésre a blahai lámát

2022.07.19. 17:43
Nyilvánosságra került a blahai lámaként elhíresült M. Dénes július 5-ei kihallgatásáról készült jegyzőkönyv egy részlete. A férfi azt állítja, viperával és gázsprével támadta meg őt egy másik férfi a 28-as villamosmegállójában.

Mint arról az Index korábban beszámolt, Lecsapott a blahai láma címmel posztoltak egy szürreális videót a Redditre még június közepén. A felvételen az látható, hogy egy kigombolt ingű, jóformán félmeztelen férfi egy körülbelül ötméteres léccel a kezében üldöz egy másikat, miközben azt kiabálja neki, hogy „állj meg, köcsög”.

Később arról is beszámoltunk, hogy a rendőrségnek nem sokkal a történtek után sikerült elkapnia a feltételezett támadót. A nyomozók a 36 éves M. Dénest felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntett miatt hallgatták ki gyanúsítottként.

Az ügyvédje küldte el a jegyzőkönyvet

A férfi ügyvédje küldte el a 444.hu-nak a július 5-ei kihallgatás jegyzőkönyvének egy részletét. A nem mindennapi sztori rendőri megfogalmazásban is eléggé érdekesnek bizonyul.

A jegyzőkönyv szerint a férfi a 28-as villamosmegállójában várakozott, amikor viperával és gázspével megtámadta egy másik férfi. M. Dénes a kihallgatásán azt mondta, szerinte a támadója részeg volt vagy kábítószer befolyása alatt állt, mivel azt mondogatta neki, hogy menjen vele verekedni. Ekkor kezdett rendőrségért kiabálni, de senki sem segített neki, ezért, hogy a rendőrök megérkezéséig feltartóztassa, üldözni kezdte a támadóját.

Ezt követően a férfi bekanyarodott a Bezerédj utcába, ahova szintén követtem. Ebben az utcában a járdáról magamhoz vettem egy deszkát. Ezt követően érkeztünk a Kiss József utcába, ahol utolértem őt. Ott feltartóztattam és kérdeztem tőle, hogy miért bántalmazott engem és hogy ki ő

– idézi a férfit a jegyzőkönyv, aki hozzátette: nem volt szándékában, hogy a deszkával bántalmazza az üldözöttet, csak a feltartóztatás miatt lökdöste meg az őt megtámadót. Azonban a sarokba szorítás után a férfi kiszaladt a Rákóczi útra, ő pedig eldobta a deszkát és visszasétált a villamosmegállóba.

@reinkout Második felvonás a másik ablakból #blahailama ♬ eredeti hang - Reinkout

Ott tovább kiabáltam, hogy hívják a rendőrséget, majd ezt követően érkeztek a helyszínre a hatóságok

– mondta M. Dénes, aki szerint hat tanú is igazolni tudja a történteket.