Salgótarján nem rendez idén tűzijátékot

2022.07.19. 18:08
Salgótarjánban idén nem rendeznek tűzijátékot. – A hírt Fekete Zsolt, a város polgármestere tette közzé a Facebook-oldalán.

Az elmúlt másfél hét eseményeinek alapos mérlegelése után a város vezetése úgy döntött, hogy nem lesz tűzijáték augusztus 20-án. 

A polgármester közleménye szerint ehelyett adótanácsadó és mérlegképes könyvelő szakemberekkel való konzultációs foglalkozásokat szerveznek mindazoknak, akik bajba kerültek a kata változásai miatt; valamint tanácsadó konzultációs foglalkozásokat szerveznek azoknak a salgótarjániaknak, akiket megvisel az energia-veszélyhelyzet, az áram- és gázdíjak emelkedése. 

A szakemberek arra vonatkozólag adnak tanácsot a lakosságnak, hogy a különböző ingatlanokban hogyan a legcélszerűbb spórolni az árammal, illetve a gázzal – közölte Fekete Zsolt. 

Az augusztus 20-i tűzijáték egyébként is évek óta fejfájást okozott a városnak, mert a robbanószerek egészségkárosító mivoltuk mellett még környezetszennyezők is – ráadásul minden évben nagy vitát generálnak az állattartók és a tűzijáték-pártiak között.

Az elmúlt hetekben kétségtelenül a figyelem középpontjába került az augusztus 20-i tűzijáték. Mint azt korábban mi is megírtuk, a kormány tíz évre titkosította a rendezvény várható költségvetését, ám a Magyar Turisztikai Szövetség egy nappal később kiadott közleményében mégis számszerűsítette a tűzijátékot. Az ügyben Majka is megszólalt: a rapper a Facebookon azt írta, hogy a tűzijátékra szánt pénzt hasznosabb dolgokra is lehetne költeni.