Bankautomatákat fosztogatott egy pénzszállító Zala megyében, vádat emeltek ellene

2022.07.20. 08:59
Csaknem tízmillió forintot vett ki bankjegy-automaták kazettáiból egy 30 éves férfi Zala megyében, aki ellen sikkasztás miatt emeltek vádat. Az ellopott pénzt ugyanakkor teljes egészében visszafizette az eljáráskor.

Mintegy 10 millió forintot emelt ki egy pénzszállító Zala megyében alig néhány hónap alatt bankjegy-automaták kazettáiból, aki ellen most sikkasztás miatt emeltek vádat – közölte az MTI-vel a Zala Megyei Főügyészség helyettes szóvivője.

Jánky Judit tájékoztatása szerint a 30 éves zalaegerszegi férfi egy értékszállítással, valamint személy- és vagyonőri tevékenységgel foglalkozó vállalkozás alkalmazottja volt, így munkakörébe az ATM-automaták kezelése is beletartozott, ahogy a gépek nyitása és zárása, a pénz kezelése és dokumentálása is.

A férfi tavaly márciustól rendszeresen vett ki kisebb-nagyobb összegeket a rábízott készpénzből, amelyeket azután szerencsejátékra költött. Néhány hónap alatt 9,7 millió forintot emelt el, amit úgy próbált leplezni, hogy az új pénzkazettákból pótolta a régi kazettákban az előzőleg általa kivett összegeket.

Tavaly júliusban azonban munkáltatójánál az értéktárat kezelő alkalmazottak észlelték a hiányt, emiatt ellenőrzést rendeltek el. Ekkor derült ki, hogy a vádlott Lentiben, Hévízen, Csesztregen és Zalaszentgróton működő automatákból összesen közel 10 millió forintot tulajdonított el.

A Zalaegerszegi Járási Ügyészség jelentős értékre, üzletszerűen elkövetett sikkasztás miatt emelt vádat a férfi ellen, aki az általa ellopott 9,7 millió forintot az eljáráskor teljes egészében visszafizette.