Bosszúból meleg társkeresőre regisztrálta volt barátját egy nő

2022.07.21. 15:51
Meg akarta leckéztetni egyikük exét az a két fiatal nő, akik ellen a ceglédi vizsgálók befejezték az eljárást. Közzétették a férfi fotóját, nevét, lakhelyét és érdeklődési körét. Az első ismerkedőnél jött a döbbenet, majd feljelentést tett.

Nem tudott haragosról a 26 éves férfi, amikor a rendőrségen kihallgatták. Elképzelése sem volt, kinek juthatott eszébe, hogy egy közösségi oldalon használt fotóját felhasználva regisztrálja őt egy társkeresőre. A profil nem volt teljesen kamu: az életkorát illetően túloztak ugyan, de néhány tulajdonsága pontosan volt feltüntetve – közölte honlapján a rendőrség.

A ceglédi rendőrök digitális nyomok után kutatva jutottak el egy 31 éves budapesti nőhöz, aki elmondta, barátnője kérését teljesítve hozta létre a kamuprofilt. Meg akarták leckéztetni a férfit, aki a szakítást követően üzenetekkel és telefonhívásokkal zaklatta barátnőjét. Gondolkodtak, mivel tudnának visszavágni és azt találták ki, egy meleg társkereső oldalon regisztrálják. Nem tudták, hogy bűncselekmény, egyfajta humornak szánták.

A 25 éves volt barátnő sem tagadott kihallgatásán. Elmondta, a szakítás utáni időszakot nehezen élte meg, mert exe sokszor üzengetett neki. Letiltotta, a férfi el is tűnt, nem hívta, nem írt vissza neki többé, néhány hónappal később azonban a nők kitalálták humornak szánt bosszújukat. Védekezésében azt állította, nem tudta, hogy ez ilyen komoly dolog, csak viccnek szánták.

A két nő ellen a személyes adattal visszaélés vétségének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást a Ceglédi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya befejezte, az iratokat átadta az ügyészségnek.