Több követelést és kérést is megfogalmaztak az egyeztetésre érkező futárok

D  AS20220519015
2022.07.21. 17:44
Csütörtök délután ment egyeztetésre Palkovics László technológiai és ipari miniszterhez az a futár, aki még a hétfő esti tüntetésen találkozott a tárcavezetővel. Kolesár András a látogatás után rövid sajtótájékoztatót tartott.

A Technológiai és Ipari Minisztérium épülete előtt tartott sajtótájékoztatót Kolesár András futár, aki még a hétfői tüntetéskor találkozott Palkovics László miniszterrel, aki épp akkor vacsorázott a budai várban lévő egyik étteremben.

A felek akkor megbeszélték, hogy csütörtök délután egyeztetni fognak. Kolesár András erre végül nem egyedül, hanem két másik futárral együtt érkezett, ahol a sajtótájékoztató elején néhány információt magáról is elmondott.

Mint fogalmazott, 20 évesen katás egyéni vállalkozóként dolgozik, és harmadállásban katázik, hogy be tudjon segíteni a szüleinek.

Azért dolgozom, hogy ebben az országban alapíthassak családot. Mindenképpen itt szeretnék élni, és szeretnék elköltözni otthonról. Ilyen rezsiárak mellett ez nem fog menni. Nagy család vagyunk, biztos, hogy valamennyit be kell segítenem a családomnak a rezsiben

– mondta Kolesár András, aki úgy látja: a kisadózó vállalkozók tételes adójának megváltoztatásával a kormány neki és 450 ezer másik honfitársának is kirántotta a lába alól a talajt.

A futárként dolgozó fiatal azt is hozzátette: az érintetteknek nem azzal van problémájuk, hogy adót kell fizetniük, hanem azzal, hogy egyik pillanatról a másikra születnek döntések.

A kormány egymillió embernek, családoknak a megélhetését tette kockákra. Boldogulni szeretnénk, de átvertek minket. Nem ezek voltak a választási ígéretek

– fűzte hozzá Kolesár András a 24.hu tudósítása szerint.

A sajtótájékoztatón három követelésről és két kérésről is szó esett. Előbbi alapján azt kérik, hogy a kormány

  • vonja vissza a katatörvényt,
  • tartson széleskörű társadalmi egyeztetést, és ne bélyegezzenek senkit adócsalónak,
  • tovább tolják el a változtatások bevezetését január 1-ig.

Kolesár András egyúttal azt kérte, hogy a kormánymédia kérjen bocsánatot azoktól a kisvállalkozóktól, akiket adócsalónak neveztek, valamint azt, hogy Palkovics László miniszter tegyen ígéretet arra, hogy a kormány a jövőben nem fog ehhez hasonló szigorításokat eszközölni.

A lap később azt írta: a három futárnak nem sikerült elérni, amit akartak, ezért a tiltakozásokat folytatni fogják, hétfő reggel hét órakor ismét lezárják a Margit hidat.

(Borítókép: Palkovics László 2022. május 19-én. Fotó: Kovács Tamás / MTI)