Vádat emeltek a terézvárosi gyilkosság elkövetője ellen

2022.07.21. 10:49
Vádat emeltek az ellen a nő ellen, aki halálra késelte ismerősét egy terézvárosi lakásban 2020 áprilisában – közölte a Fővárosi Főügyészség az MTI-vel.

A közlemény szerint a 43 éves, hajléktalan nő – aki két hónappal korábban szabadult egy másik büntetőügyben elrendelt letartóztatásból – április 16-án találkozott a 64 éves férfival, kéregetés közben. A Nyugati térnél leszólította a férfit, a sértett meghívta magához a nőt VI. kerületi, Bajza utcai lakásába, ahol italoztak, beszélgettek. Eközben a vádlott a férfira támadt, és egy zsebkéssel többször megszúrta. A férfi belehalt sérüléseibe.

Ezután a vádlott értékek után kutatott a lakásban, és néhány tízezer forint értékben egyebek között fúrókészletet, távcsövet, mobiltelefont, csomagolt kávét vett magához. A bejárati ajtó előtti biztonsági rács miatt azonban csak órákkal később jutott ki a lakásból.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság életvédelmi nyomozói az egyik szomszéd bejelentése után, fél napon belül elfogták a tettest. A Fővárosi Főügyészség a nővel szemben különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés és kifosztás miatt nyújtott be vádiratot, fegyházbüntetés kiszabását indítványozva, azzal, hogy ne bocsáthassák feltételes szabadságra.