Csák János: Meg kell becsülnünk azt, amink van

DSC6050
2022.07.22. 17:59
Az, hogy 2030-ban melyik ország, melyik nemzet tudja majd hatékonyabban kezelni a társadalmi kihívásokat, azon múlik, hogy a nemzet, az elit meg tudja-e különböztetni, hogy mi az, ami állandó – erről beszélt Csák János kulturális és innovációs miniszter Tusnádfürdőn, a Magyar jövő 2030 címmel megrendezett beszélgetésen.

A tárcavezető mondandójában idézte a 31. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor mottóját, miszerint  „Van, ami örök”. 

Csák János szerint a gondoskodás meghatározó feladat az emberek életében.

 Aki nem tud a szomszédjához viszonyulni, az nem tud az emberiséghez sem

– mondta, majd kifejtette, az államnak az a dolga, hogy megteremtse a környezetet ahhoz, hogy az emberek gondoskodhassanak szeretteikről. Ennek érdekében pedig segítse a közösségek működését és teremtse meg az ehhez szükséges békét is biztonságot.

A miniszter szerint a magyar nemzet 33 nemzedék óta sikeresen védi a szabadságát.

„Az egész magyar túlélés a szabadság érdekében tett leleményesség” – fogalmazott, hozzátéve, a magyarság a tehetségekre tudott támaszkodni.  

A  Kárpát-medence annyi tehetséget termel, amennyit nem bír felhasználni, a „jövőügyi tárca” feladata ennek a potenciálnak az energiává alakítása, a tehetséggondozás.

– emelte ki a miniszter, hozzátéve: meg kell becsülnünk azt, amink van, mert senki más nem fogja ezt megtenni helyettünk. 

(Borítókép: Csák János. Fotó: Kaszás Tamás / Index)