Az ásotthalmi határátkelő is csak kilépésre használható

2022.07.23. 17:11
A röszkeihez hasonlóan az ásotthalmi határátkelőhely is csak kilépésre használható szombat este 7 óráig. Az alternatív lehetőségekről a rendőrség oldalán lehet tájékozódni.

A forgalom gyorsítása érdekében szombaton 19 óráig csak a Magyarországról kilépő utasok használhatják az ásotthalmi közúti határátkelőhelyet – közölte a rendőrség.

A Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság, valamint szerb társszerveinek célja, hogy a kilépő forgalmi sávok számát tovább növelve csökkentse a várakozási időt Ásotthalmon. 

A röszkei közúti határátkelőhely szintén csak kilépésre használható szombaton 19 óráig. A belépő utasok a röszkei autópálya-határátkelőhelyet vehetik igénybe. Itt a Nyugat-Európából hazatérő vendégmunkások és a nyaralók miatt hosszú a várakozás egész nap. A személyautóval érkezőknek akár háromórás várakozással is számolniuk kell.

Az utazók a határátkelőhelyek nyitvatartásáról és az ott várható várakozási időkről bővebben a rendőrség határinfó oldalán, valamint a Rendőrségi Útinformációs Rendszer (Rutin) mobilapplikáció segítségével tájékozódhatnak.