Villámcsapás miatt volt erdőtűz a Pilisben

2022.07.24. 13:44

Webkamera örökítette meg egy erdőtűz kialakulását a Pilisben. A villámcsapás szombaton 18 óra 5 perckor, Pilisszentlászló mellett ért földet. Az Időkép kamerája magát a villámcsapást és a tüzet is rögzítette.

A Katasztrófavédelem tájékoztatása szerint két helyen gyulladt meg az aljnövényzet, a tűzeset nagyjából tizenöt hektárt érintett. A helyszínen a fővárosi, a szentendrei hivatásos, továbbá a sülysápi, a szentendrei, a szigetmonostori, a leányfalui, a visegrádi és a fóti Aqua egyesület önkéntes tűzoltói dolgoztak a lángok megfékezésén.

A füstmag bő fél órával a villámcsapás után kezdett jobban füstölögni, ami az alábbi gyorsított videón is visszanézhető:

A Pilisi Parkerdő pont a napokban figyelmeztette arra a kirándulni vágyókat, hogy az aszály és a nagy meleg miatt fokozott tűzveszély van érvényben a Budapest környéki erdőkben is.

Szombaton az ország több pontján is lecsapott a vihar, ami a Komárom-Esztergom megyei Oroszlányban és környékén villanyvezetékeket szakított le, villanyoszlopokat döntött ki, fákat csavart ki, utakat tett járhatatlanná. A fővárosban pedig a libegő sem közlekedett egy ideig az időjárás miatt.