Minősített NATO-beszállító lett a Delta Systems

2022.07.24. 10:56
A Honvédelmi Minisztérium határozata alapján a Delta Systems bekerült a NATO minősített beszállító vállalatai közé. A magyar cég így részt vehet a NATO Biztonsági Beruházási Program keretében meghirdetett beszerzési eljárásokon.

A Delta Systems a Delta Technologies Nyrt. 100 százalékos tulajdonú leányvállalata, és immár tagja annak a mintegy 250 hazai vállalatnak, amelyek NATO-beszállítói képességgel bírnak – írja a napi.hu.

A Delta Systems a mostani bejelentésnek köszönhetően olyan beszerzési eljárásokban lehet érdekelt, amelyek „NATO nem minősített” szintnél, illetve a megfelelő feltételek megléte esetén „NATO Korlátozott” minősítési szintnél nem magasabb szintű adatokhoz való hozzáférést foglalnak magukban.

A NATO beszállítói cím elnyerésével olyan termelő és szolgáltató cégek is megbízást kaphatnak a védelmi ipar területén, amelyek alapvetően nem foglalkoznak katonai termékekkel és szolgáltatásokkal. A sikeresen pályázók értékes nemzetközi referenciát és tartós üzleti kapcsolatokat szerezhetnek olyan partnerekkel, melyek megbízhatóságát a NATO szavatolja.

A NATO-beszállítói cím elnyerésével a Delta Systems számára megnyílik az út a védelmi ipar területéről érkező megbízásokra. Büszkeséggel tölt el bennünket, hogy a közel 30 évnyi rendszerintegrátori tapasztalatunk, valamint a hálózati megoldások és komplex informatikai fejlesztések terén mutatott kompetenciánk elnyerte a Honvédelmi Minisztérium elismerését

– közölte Vidra László, a Delta Systems ügyvezető igazgatója.

A NATO Beszállításra Alkalmas minősítés feltétel megszerzése érdekében vizsgálták a cég szakmai, pénzügyi és gazdasági megfelelőségét. A Honvédelmi Minisztérium a folyamatos megfelelőségi átvilágítást az évenkénti megismétlődő kötelező adatszolgáltatás keretében végezte.