Floridában fogták el az egyik legkeresettebb magyar bűnözőt

2022.07.26. 08:51
Az Egyesült Államokban sikerült elfogni a 46 éves, költségvetési csalásért keresett Ny. Roland Imrét, aki a magyar rendőrség top 50-es körözési listáján is szerepelt.

Cikkünk írásakor a Ny. Roland még mindig szerepel a rendőrség top 50-es listáján az alábbi linken. Itt azt írták, hogy a férfit „szabadságvesztés letöltése céljából körözik” költségvetési csalás miatt.

A rendőrség szerint a 46 éves békéscsabai férfit 2019 óta keresték, európai és nemzetközi elfogatóparancs kiadása mellett. Nemrég a nyomozók úgy értesültek, hogy a férfi az Amerikai Egyesült Államokban rejtőzködik, így a Készenléti Rendőrség munkatársai kapcsolatba léptek az Europolon keresztül az amerikai bevándorlási és vámügyekért felelős hatósággal. Az amerikaiak végül múlt hét csütörtökön elfogták és őrizetbe vették a férfit.

Kiadatásáról később dönt az illetékes bíróság – írták a police.hu oldalán kedd reggel. Az utóbbi napokban ezen kívül volt egy másik top 50-es elfogás is, erről még hétfőn számoltak be a rendőrök.

Egy brit férfin Magyarországon kattant a bilincs

Mindeközben a rendőrség arról is beszámolt, hogy – a fenti esethez hasonlóan ugyancsak a Készenléti Rendőrség közreműködésével – elkapták Budapesten a 36 éves Anton Lloyd Juniort, aki ellen az Egyesült Királyság adott ki nemzetközi körözést, miután kirabolt egy nőt. Az eset 2019-ben egy londoni hotelben történt. A férfi egy prostituáltat bántalmazott és fojtogatott, majd elvette a nő pénzét.

A brit hatóságok évekig keresték, mire olyan információhoz jutottak, miszerint férfi Magyarországon, Budapesten tartózkodhat. Ekkor keresték fel a Készenléti Rendőrséget.

Nem sokkal később kiderült, hogy a férfi tényleg Budapesten van, ugyanis a Készenléti Rendőrség munkatársai ugyanis a VI. kerületben, az utcán elfogták és őrizetbe vették a férfit múlt hét pénteken. Kiadatásáról a magyar bíróság a később dönt.