Budapesten éjszakai bulizásból hazafelé késeltek halálra egy francia férfit

2022.07.26. 10:03
A Fővárosi Főügyészség vádat emelt egy 28 éves férfival szemben, aki 2020 februárjában, Budapest belvárosában egy késszúrással megölt egy fiatal francia férfit.

A Fővárosi Főügyészség közölte, hogy a vádirat szerint az amerikai–brit–magyar állampolgárságú vádlott 2019 decemberében rokonlátogatásra érkezett Budapestre.

A férfi 2020. február 7-én az esti órákban egy ismerősével szórakozni indult. Az éjszaka folyamán több belvárosi szórakozóhelyen is megfordultak, és a vádlott nagyobb mennyiségű alkoholt fogyasztott.

Azonnal szörnyethalt a Károlyi-kert mellett

A férfi a hajnali órákban, miközben hazafelé tartott, az V. kerületi Károlyi-kert mellett, az úttesten áttérve, megindult a túloldalon, a járdán sétáló 25 éves francia férfi irányába.

A vádlott futva közelítette meg a sértettet, majd amikor odaért hozzá, kétszer arcon ütötte, és a nála lévő késsel, egy határozott mozdulattal mellkason szúrta. A francia férfi a helyszínen életét vesztette, életét az azonnali orvosi segítség sem menthette volna meg.

A támadás után a vádlott futva távozott a helyszínről – írja az MTI.

A Fővárosi Főügyészség a letartóztatásban lévő 28 éves férfival szemben emberölés bűntette miatt nyújtott be vádiratot, és végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozza.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport