Így halad a hidegfront Magyarország fölött

D  VG20150506062
2022.07.26. 11:57
Megérkezett a hidegfront Magyarország területére, már Budapesten is esik. Az Országos Meteorológiai Szolgálat radarképen mutatta meg, hogyan haladnak az ország fölött a csapadékfelhők.

Mint arról korábban írtunk, kedden hidegfront érkezett Magyarország területére. A hosszú idő óta tartó kánikulák után most záporok és zivatarok miatt figyelmeztet az Országos Meteorológiai Szolgálat. 

A meteorológiai szolgálat Facebook-posztban mutatta meg, hogyan haladnak a csapadékfelhők az ország fölött. Mint írták, a tegnapi izgalommentes időjárás után megérkezett a beharangozott hidegfront. A lehűlés miatt leginkább az Észak-Dunántúlon alakultak ki záporok és zivatarok, valamint a szél is északnyugatira fordult. A zivatarok között pedig egy-egy szupercella is felfedezhető. 

De egyaránt van érdekesség a szél- és a műholdképen is. A hidegfronthoz kapcsolódó talajfront már a Tisza környékén jár. Kiemelik: a talajfront a szélmezőben egy összeáramlási zónát is kialakított, ezért jelenik meg egy felhősáv a műholdképen.

Ha önnek is van egy jó képe vagy videója az időjárásról, küldje el nekünk!
Küldje el nekünk!

(Borítókép: Varga György / MTI)