Nyomoz a rendőrség a Dunába fulladt kisfiú szülei ellen

2022.07.27. 12:09
Kiskorú veszélyeztetése miatt nyomozást indított a rendőrség a kedden a Dunába fulladt kisfiú szülei ellen – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK).

Amint arról az Index már beszámolt, kedden egy 11 éves kisfiú merült el a Dunában, akinek keresése miatt lezárták a budai alsó rakpartot. A gyermeket végül este találták meg, fél 9 körül emelték ki a holttestét a vízből.

Az egyik testvért baleset érte

A rendőrség rendelkezésére álló információi alapján kedden délután három testvér fürdött a Dunában a III. kerületi Slachta Margit rakparton, az Aquincum Hotel magasságában, azonban a legidősebb gyerek, egy 11 éves fiú elmerült a vízben – idézi a közleményt az MTI. Testvérei – egy tízéves fiú és kilencéves húga – azonnal segítségért rohantak. Az úttesten átszaladó gyerekek közül a kisfiút elütötte egy motorkerékpár, könnyű sérülést szenvedett, a mentők kórházba vitték.

A BRFK Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság rendőrei és a katasztrófavédelem munkatársai azonnal keresni kezdték a gyermeket, emiatt a budai alsó rakpartot a Margit híd és a Mozaik utca között mindkét irányban lezárták. A katasztrófavédelem búvárai este a Tímár utca magasságában találták meg a gyermek holttestét a Dunában.

Tekintettel arra, hogy a gyerekek felügyelet nélkül voltak, felmerült a bűncselekmény gyanúja, ezért az óbudai nyomozók a szülőket kiskorú veszélyeztetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki – tette hozzá a BRFK.