Mozgásképtelenül találtak rá egy budapesti férfira a vecsési erdőben

2022.07.30. 18:57
Eltévedt a vecsési erdőben, miután stroke-ot kapott, rosszul lett, és mozgásképtelenné vált egy budapesti férfi, akit felkutattak a rendőrök.

A rendőrség szerint a 49 éves budapesti férfi nem tudta, pontosan hol van, csak azt, hogy eltévedt a Vecsés-közeli erdőben, rosszul lett, és nem tud mozogni. Azonnali segítségre szorult, zsibbadt karral és lábbal órákon át feküdt július 26-án kora délután az avarban, de még volt ereje tárcsázni a 112-t.

Néhány „hahó” után elcsuklott a hangja

Kutyával kiegészült rendőri egységek indultak a keresésére, miközben a vonalban lévő rendőr folyamatosan szóval tartotta a bajba került férfit. Tartózkodási helyét a hozzávetőleges helyszín közelébe érve bekapcsolt szirénával próbálták pontosabban behatárolni, majd a kutyás rendőrök pásztázni kezdték a szinte átláthatatlan erdőt.

Főnök, a szolgálati kutya vezette a keresést. A férfi próbált kiáltva jelezni, de néhány „hahó” után hangja rendre elcsuklott, fáradt és kimerült volt. Az időnként eszméletét vesztő, gyengülő férfi állapota egyre romlott, de még időben megtalálták. Riasztották a mentőket, és a katasztrófavédők jöttek a szállításban segíteni.

Kiderült, a férfinak korábban volt már stroke-ja, mostani tünetei alapján egy újabbra lehetett következtetni. Az egészségügyi dolgozók stabilizálták az állapotát, mentőágyra fektették, majd kivitték az erdőből. Kórházba került, ahol időben részesülhetett a szükséges ellátásban.