Siófokon 170 millió forintból fejlesztették a strandokat

2022.07.30. 06:51
Megújult Siófok öt strandja az idei nyári főszezonra, a forrást az uniós pályázaton elnyert 148,4 millió forint mellett 33,8 millió forint saját erő adta – közölte a város önkormányzata.

A város legnépszerűbb szabad és fizetős strandján július közepétől a nyári főszezonban már használhatják a vendégek az új öltözőket és értékmegőrzőket, kerékpárpontokat, napozóágyakat és padokat, UV-mérő berendezést, valamint az akadálymentesített vizesblokkokat, öltözőket és vízbe emelő lifteket is.

A fejlesztést az uniós Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív programban (Ginop), „A természetes fürdőhelyek komplex és élményközpontú fejlesztése pályázatból” valósították meg.

Szabad és fizetős strandokat fejlesztettek

Siófok minden partszakaszán minőségi strandinfrastruktúra-fejlesztések valósultak meg, szem előtt tartva a strandolni vágyók igényeit, a biztonságos fürdőzés fontosságát és az akadálymentességet. Az Ezüst-, illetve Aranyparton, a város két szabadstrandján is elérhetővé váltak az új szolgáltatások és eszközök a turisták és lakók számára. Három helyszínen mobilszínpadot is kihelyeztek, a biztonság érdekében pedig egyes helyszínekre mentőmellényeket és vízből mentésre szolgáló katamaránhajót is vásároltak.

Az MTI szerint a város strandjait üzemeltető Balaton Parti Kft. feladata az elkészült infrastruktúra működésének biztosítása és az eszközök hosszú távú hasznosítása. A fejlesztéssel érintett helyszínek a következő Balaton-parti strandok:

  • a Siófok Ezüstpart szabadstrand,
  • a Siófok Újhelyi strand,
  • a Siófok Nagystrand,
  • Siófok Aranypart szabadstrand,
  • és a Siófok Sóstói strand.