Molnár Enikő kizárása a Jobbikból előidézheti Jakab Péter kilépését is

2022.08.01. 11:55
Az ellenzéki párt etikai eljárást kezdeményez a volt pártelnök bizalmasa ellen, aki a mostani elnökség szerint politikai ámokfutásba kezdett.

Gyöngyösi Márton a kortesbeszédében még azt ígérte, megválasztása esetén békét teremt a Jobbikon belül, mindenki munkájára számít. A pártelnökké történt választását követően viszont egyből felszólította Jakab Pétert, hogy mondjon le a frakcióvezetésről. Két év múlva majd számít rá a kampányban, addig stratégiai csendet kér tőle.

Ezt megelőzően elnöktársai Potocskáné Kőrösi Anitával az élen fellázadtak Jakab ellen, aki kényszerből lemondott a párt vezetéséről. A vezetés elérte azt is, hogy Molnár Enikő, aki Jakab legfőbb bizalmasa volt, lemondjon minden pozíciójáról, így a kabinetfőnöki posztról is. 

Politikai karaktergyilkosság és ámokfutás?

„Molnár Enikő nem bírja elviselni azt a helyzetet, hogy Jakab Péter személyére a frakcióvezetői poszton sem tartanak igényt, ezért Molnár Enikő ámokfutásba kezdett. […] Én egyértelműen politikai karaktergyilkosságnak és törés-zúzásnak értékelem, amit Jakab Péter legfőbb bizalmasa és tanácsadója végez a háttérben” – mondta Potocskáné Kőrösi Anita a Mediaworks Hírcentrumának azután, hogy nyilvánosságra került Molnár belső levele. 

A megfogalmazottak pedig elegendő alapot adhatnak ahhoz, hogy a Jobbik etikai eljárást kezdeményezzen Molnár Enikővel szemben, és javasolja kizárását a pártból. Sokak szerint ezt követően Jakab Péter is követheti bizalmasát – írja a Magyar Nemzet.

Frissítés

Megjelenését követően reagáltaz Index cikkére Molnár Enikő, jakab péter egykori kabinetfőnöke azt írta:

Sokszor hallhattuk, hogy az ellenzék tele van fideszes ügynökkel. Mára kiderült, hogy az a párt, aminek közel egy évtizede tagja vagyok, hasonló problémákkal küzd. Mára világossá vált, hogy Potocskáné Kőrösi Anita a Fidesz-médiával összejátszva szorította ki a Jobbikból Jakab Pétert. Azt, hogy Anitát ebben saját egyéni ambiciói motiválják, ígértek neki valamit vagy zsarolásra teszi, nem tudom megítélni, és nem is az én tisztem, ahogy az sem, hogy kik azok a politikusok, akik vele összejátszva teszik mindezt, de ha a Jobbik valóban ellenzékinek titulálja magát, akkor ezektől az emberektől mihamarabb elhatárolódik, és kizárja soraiból.

Levelében az áll, „a Fidesszel való összejátszás, szivárogtatás miatt etikai eljárást kezdeményezek Potocskáné Kőrösi Anita ellen, ennek részeként pedig kérem a Potocskáné Kőrösi Anita kizárását a Jobbikból."