Borjáratokat indít a Volánbusz, sok helyen lehet inni

D VAJ20220802024
2022.08.02. 17:38 Módosítva: 2022.08.02. 19:35
Tokajbusz elnevezéssel speciális buszjáratokat indít a hétvégétől a Volánbusz, segítve a borturizmust Tokaj-Hegyalján.

Koncz Zsófia, a Technológiai és Ipari Minisztérium parlamenti államtitkára, a térség fideszes országgyűlési képviselője kedden Tokajban sajtótájékoztatón elmondta: a vonatokhoz csatlakozó autóbuszok péntektől járnak.

Hozzátette: a világörökség részét képező tokaji borvidék autóbuszos kiszolgálásának turisztikai célú fejlesztéséhez a MÁV-Start is csatlakozott.

A Volánbusz úgy alakította ki a nyári időszámítás alatt kétóránként közlekedő Tokajbusz-járatok útvonalát, hogy azok érintsék a történelmi borvidék fontosabb turisztikai látványosságait

– fejtette ki Koncz Zsófia.

A járatokról Tokaj és Szerencs vasútállomáson át lehet szállni a személyvonatokra, intercityvonatokra Miskolc és Nyíregyháza irányába egyaránt. A buszok megállnak a boráról híres térség nagyon sok településén, amelyek pincéiben az utasok megihatnak egy-egy pohár bort.

Javul a fontosabb látványosságok elérhetősége

Az államtitkár úgy vélekedett, hogy az új járatoknak köszönhetően javul a fontosabb látványosságok elérhetősége közösségi közlekedéssel, és nő az eljutási lehetőségek száma a térségbeli településekről Tokajba és Szerencsre.

A Tokaji Borongoló autóbuszok a Tokaj-Bodrogkeresztúr–Mád–Tállya–Rátka–Szerencs, a Szerencs–Rátka–Tállya–Mád–Bodrogkeresztúr–Tokaj–Tarcal- és a Tarcal–Tokaj-útvonalon közlekednek péntek esténként, valamint a szombat és vasárnap késő délelőttől késő estig terjedő időszakban.

(Borítókép: Tokajbusz a járat indulásáról és a Tokaji Borongoló jegyről tartott sajtótájékoztatón Tokajban 2022. augusztus 2-án. Fotó: Vajda János / MTI)