Márki-Zay Péter: Gyurcsány nélküli hiteles ellenzék kell

HNT 6393
2022.08.02. 20:30
A Mindenki Magyarországa Mozgalom vezetője volt az ATV Egyenes beszéd című műsorának a vendége.

Márki-Zay elmondta: most volt az MMM elnökségi ülése, amelyen eldöntötték, a jövőbeni időközi választásokon nem fogják támogatni a DK jelöltjeit. A hódmezővásárhelyi polgármester szerint azért, mert több helyen és több alkalommal a DK ráindított jelölteket a közös ellenzéki jelöltre, ezzel nehezítve az összefogás dolgát.

Kérdésre válaszolva Márki-Zay némileg összezavarodott, amikor azzal szembesítették, hogy ők is ráindítottak közös jelöltre saját támogatottat.

Gyurcsány Ferenc hiteltelen és alkalmatlan – jelentette ki Márki-Zay, majd amikor szembesítették azzal, hogy erre miért csak négy hónappal a választások után jött rá, hiszen tudnia kellett már korábban is, hogy kivel áll össze egy ellenzéki tömbben, a városvezető azzal érvelt, hogy ha az ellenzék győzött volna, akkor sem Gyurcsány Ferenc kormányzott volna, és nem az ő programját hajtották volna végre.

Megismételte: ha az ellenzék győzött volna, akkor lett volna elszámoltatás, és lépéseket tettek volna a korrupció felszámolására, ellentétben 2002-vel és 2010-zel, amikor valamiért elmaradt az elszámoltatás, és csak a korrupció mértéke változott.

Kérdésre válaszolva Márki-Zay megerősítette, hogy most augusztusban még nem lesz pártalapítás, amint azt korábban ígérte, ez leghamarabb októberben valószínű. Ahhoz, hogy hiteles ellenzék alakuljon Magyarországon a jövőben, elengedhetetlen lesz hiteles civilek, civil szervezetek megjelenése a hazai politikában.

(Borítókép: Márki-Zay Péter. Fotó: Nagy Tamás / Index)