Álhír, hogy Orbán Viktor szabadságra ment

1GF1GD-highres
2022.08.02. 05:58
Cáfolta a miniszterelnök sajtófőnöke, hogy Orbán Viktor miniszterelnök szabadságra ment volna hétfőn. A kormányfő tervei között továbbra is szerepel, hogy beszédet mond az Amerikai Konzervatív Unió (CPAC) megnyitóján. Kovács Zoltán, a kormány nemzetközi kommunikációs államtitkára azt mondta, nagy valószínűsége van annak, hogy az amerikai tartózkodás alatt megvalósul egy találkozó Orbán Viktor és Donald Trump között.

Nem tölti hétfőtől nyári szabadságát Orbán Viktor miniszterelnök – hangsúlyozta Kovács Zoltán, a kormányfő sajtófőnöke. Mint fogalmazott, az állítás csupán egy álhír, ugyanis Magyarország első embere az Egyesült Államokba utazik, hogy beszédet mondjon a CPAC megnyitóján.

Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár az ATV-nek azt mondta, 

a CPAC-rendezvény honlapján feketén-fehéren, kerek-perec látszik, hogy a miniszterelnök lesz a meghívott díszelőadó.

Nemrég olyan pletykák keltek szárnyra, melyek szerint veszélybe kerülhetett a miniszterelnök dallasi meghívása a CPAC-re a 31. Bálványosi Nyári Szabadegyetemen elhangzott „kevert faj” szóhasználata miatt. Eközben jelent meg az a hír, hogy Orbán Viktor hétfőtől szabadságra megy – erre válaszolt Havasi Bertalan Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár. 

Mint arról korábban írtunk, a miniszterelnök delegációja elindult az Egyesült Államokba. A magyar kormányfő az Amerikai Konzervatív Unió nyári konferenciáján tart majd beszédet. Az eseményt elsőként 1974-ben tartották, mostanra pedig már több tízezer résztvevője van és több kisebb konferenciát is rendeznek a világban. Orbán Viktor a magyarországi eseményen küldött videóüzenetet, de felszólalt Donald Trump volt amerikai elnök is. 

Kovács Zoltán a médiának nyilatkozva elmondta, egy tízes skálán „a tízet eléri” annak lehetősége, hogy a miniszterelnök amerikai útja alatt megvalósul egy találkozó Orbán Viktor és Donald Trump között – írta az Euronews.

(Borítókép: Orbán Viktor és Donald Trump 2019. május 13-án. Fotó:   Brendan Smialowski / AFP)