Vizsgálatot indított az Európai Bizottság az autópálya-koncesszió ügyében

D ATI20150226004
2022.08.04. 08:25
Rónai Sándor, a Demokratikus Koalíció európai parlamenti képviselője közösségi oldalán számolt be arról, hogy az Európai Bizottság vizsgálatot indított a 35 évre odaítélt autópálya-koncesszió ügyében. A politikus szerint „messziről bűzlik a mutyi”.

Vizsgálatot indított az Európai Bizottság arra vonatkozóan, hogy sért-e uniós jogot a 35 évre odaítélt autópálya-koncesszió – tájékoztatta a bizottság elnöke, Ursula von der Leyen Rónai Sándort, a Demokratikus Koalíció európai parlamenti képviselőjét, aki Facebook-oldalán számolt be a fejleményekről. A politikus felidézte azt a májusi hírt, amelyről korábban az Index is beszámolt, és amely szerint Mészáros Lőrinc és Szíjj László érdekeltségi köre kapta meg 35 évre a magyar autópályák üzemeltetését.

„Csakhogy azt azóta sem sikerült megtudni, hogy a kormány milyen számításokkal igazolja a sokezer milliárdos bizniszt, megéri-e a magyaroknak, vagy csak egy újabb lopásról van-e szó” – vetette fel Rónai Sándor. Hozzátette: szerinte „messziről bűzlik, a mutyi”, ezért fordult az Európai Bizottsághoz.

(Borítókép: Balázs Attila / MTI)