Rendőrökre támadt egy 17 éves fiú, egyikőjüket fejbe rúgta

2022.08.04. 18:20
Őrizetbe vettek egy 17 éves fiút, aki kedd este rátámadt a rendőrökre egy Hajdú-Bihar megyei város sportcsarnoka előtt.

A fiú ittas állapotban volt, egyfolytában kiabált, és a csarnok egyik kapuján lévő táblát ütögette, amely végül beszakadt. A kiérkező rendőrök felszólították a fiatalt, hogy fejezze be a rongálást és a lármázást, ő azonban felemelt kezekkel fenyegetően megindult feléjük, és bántalmazással fenyegetőzött. A rendőrök meg akarták bilincselni a fiatalkorút, aki az egyik rendőrt a ruházatánál fogva rángatta, és elszakította a szolgálati ingét.

Az elkövető megpróbált kiszabadulni a szorításból, többször megrúgta az egyik rendőr fejét és felsőtestét, miközben káromkodott, valamint folyamatosan bántalmazással fenyegette az intézkedőket, egyiküket azzal is, hogy később megtalálja, mert tudja, hogy hol lakik – áll a Központi Nyomozó Főügyészség közleményében.

A nyomozó ügyészség elrendelte az elkövető őrizetbe vételét, és hivatalos személy elleni erőszak, valamint könnyű testi sértés és garázdaság miatt gyanúsítottként hallgatta ki.

A gyanúsított terhére rótt bűncselekmény jellege és az elkövető életvitele miatt a folyamatban lévő eljárásban a terhelt jelenléte csak személyi szabadságot érintő kényszerintézkedés elrendelésével biztosítható.

A fiú tavaly összesen 176 napot volt szökésben egy lakásotthonból,

idén hat eltűnési esete is volt. Az ügyészség tájékoztatása szerint a fiatalkorú rendszeresen fogyaszt alkoholt, valamint bódító hatású szereket is, továbbá nem jár iskolába, és munkahelye sincs.

A Debreceni Járásbíróság a nyomozó ügyészség indítványával egyetértve a gyanúsított letartóztatását rendelte el.