Így zúzza szét az M3-as autópálya szalagkorlátját a részeg sofőr

2022.08.04. 09:36
Az autósoknak minden esetben dönteni kell: isznak vagy vezetnek – írta a Magyar Közútkezelő ahhoz az Instagramra feltöltött videóhoz, melyben egy ittas sofőr az M3-as autópályán cikázott szalagkorláttól a leállósávig.

Nemrég az M3-as autópálya káli szakaszán rögzítette a Magyar Közút egyik forgalomfigyelő kamerája, ahogy egy autós letarolja a belső sáv szalagkorlátját, majd onnan átcsapódik a leállósávba és onnan vissza a belsőbe. Csodával határos módon két arra haladó autós éppen megúszta az ütközést. Mint kiderült, a balesetet szenvedett jármű vezetője ittas volt.

„Ez egy ékes példája annak, hogy milyen komoly baleseti tényező az ittasság, amellyel nemcsak magukat, hanem a többi közlekedőt is komoly veszélynek teszik ki az ilyen járművezetők” – hangsúlyozta közleményben a Magyar Közút, mely az alábbi videóval szeretné felhívni a figyelmet arra, hogy az autósoknak minden esetben dönteni kell: isznak vagy vezetnek.

A közútkezelő kiemelte, hogy a történteknek pozitív vetülete is volt, a baleset után ugyanis azonnal megállt egy jármű, a sofőr kitette a vészvillogót, az elakadásjelző háromszöget és irányította a forgalmat.

„Mindezt nagyon profin tette, ugyanis egy szolgálaton kívüli rendőr volt az illető, aki azonnal szolgálatba helyezte magát, ezért is volt rajta hatósági mellény. A gyors reagálásával a többi szakember kiérkezéséig segítette a közlekedőket, így nem történt további baleset a helyszínen” – mondott köszönetet a Magyar Közút a szolgálaton kívüli rendőrnek.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport