Zöldterület váltja a betont a Margit körúton

2022.08.04. 13:29
Elkezdődött a Margit körút zöldítése, ahol 3248 darab évelő, 1970 darab hagymás növényt, valamint legalább egy tucat fát fognak ültetni Őrsi Gergely, a II. kerület polgármestere szerint.

Az elavult közműszabályok és térképek miatt rendkívül nehéz megfelelő helyet találni az ültetendő fáknak, viszont eljött az ideje, hogy szemléletváltással, a már máshol bevált módszerek alkalmazásával bizonyítsuk, van lehetőség a közművek megóvására és a fák életterének biztosítására egyidejűleg. Így ahova csak lehet fákat és növényeket ültetünk – írta Facebook-oldalán a kerület polgármestere.

A zöldsáv rehabilitációja mellett egységes térkőburkolat-cserén is átesik az útszakasz annak érdekében, hogy a későbbiekben könnyebben, valamint kisebb zaj- és porterhelés mellett lehessen javítani az esetleges hibákat.

A Margit körút zöldítését a Fővárosi Önkormányzattal együttműködve, a BKM Budapesti Közművek Nzrt. FŐKERT Kertészeti Divíziója által készített környezetrendezési tervek alapján a II. kerületi Önkormányzat valósítja meg.

A polgármester nem titkolt célja, hogy a környék üres helyiségeibe ismét élet költözzön.

Amint arról korábban már írtunk, ismét lehet támogatást igényelni az elektromos teherszállító kerékpárok beszerzésére, amivel a kormány a környezet zöldítését célozná meg.

Klímaváltozás, környezettudatosság, fenntartható jövő.
Ezek nem csak trendi hívószavak, hanem a közös valóság, amiben mindannyian élünk. A Zöld Indexen mi is kiemelt figyelemmel foglalkozunk ezekkel a témákkal. Ha te is fontosnak tartod, hogy azoknak is élhető bolygójuk legyen, akik ma születnek, csatlakozz hozzánk a Zöld Indexen.