Röszke elesett, hatalmas sorok kígyóznak a határnál

2022.08.05. 11:42
A szabadságukról visszatérő, Nyugat-Európában dolgozó vendégmunkások és a nyaralók miatt négy órát kell várniuk a Szerbiából személygépkocsival érkezőknek a röszkei autópálya-határátkelőhely belépőoldalán pénteken délelőtt, közölte honlapján a rendőrség.

Az autópálya-átkelőn, a kilépőoldalon és mindkét irányban az autóbuszoknak is egyórás a várakozás. Szintén egy-egy órát kell várakozniuk a röszkei közúti határátkelőhelyen az autóval Szerbiából érkezőknek és az odautazóknak.

Az ásotthalmi közúti határátkelőhelyen, amely pénteken, szombaton és vasárnap 7 és 22 óra között működik augusztus végéig, a belépőoldalon kétórás a várakozás. Az utazók a gyorsabb határátlépés érdekében választhatják a tiszaszigeti vagy a kübekházi közúti határátkelőhelyet, melyek 7 és 19 óra között tartanak nyitva.

A csanádpalotai autópálya-határátkelőhelyen mindkét irányban egy órát kell várakozniuk az autósoknak, ahogy a Romániából érkező autóbuszoknak is. Szintén egyórás a várakozás a személygépkocsiknak és buszoknak a nagylaki közúti határátkelőhely belépőoldalán. Az autósok itt választhatják az egész nap üzemelő kiszombori közúti határátkelőhelyet, ahol nincs jelentősebb várakozás, írja az MTI.

Az utazók a határátkelőhelyek nyitvatartásáról és az ott várható várakozási időkről bővebben a rendőrség Határinfó oldalán (www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/hatarinfo), illetve a Rendőrségi Útinformációs Rendszer (Rutin) mobilapplikáció segítségével tájékozódhatnak.

Korábban négy autó ütközött össze az M5-ös autópályán, Röszke felé, az örkényi csomópont előtt. A reggeli csúcsban 10 kilométer hosszú volt a torlódás.

A határátlépés gyorsítása érdekében 2022. augusztus 5. és augusztus 7. között az Ásotthalom közúti határátkelőhely megnyílik a nemzetközi személyforgalom részére, közölte honlapján a rendőrség. Mint írták, a nemzetközi tranzitforgalom, a szerb-magyar határ Csongrád-Csanád megyei szakaszán továbbra is a Röszke autópálya-határátkelőhelyen keresztül bonyolódik.

Ön is a határon vesztegel? Ossza meg velünk, mit tapasztal!
Küldje el nekünk!