A DK szerint Orbán Viktor közpénzből vásárolta be magát a texasi konferenciára

2022.08.07. 13:25
A Demokratikus Koalíció közleménye szerint pénteken vették észre, hogy az amerikai konzervatívok CPAC konferenciájának szponzorai között szerepel a magyarországi Alapjogokért Központ, aminek közvetlen támogatója a Miniszterelnöki Kabinetiroda.

„Minden bizonnyal Orbán Viktor nem meghívásra érkezett a texasi CPAC-ra, hanem közpénzen bevásárolta magát oda. Ezt bizonyítja az is, hogy a magyar adófizetők pénzéből évente több milliárd forintból fenntartott, a Miniszterelnöki Kabinetirodától közvetlen támogatásokat elnyerő Alapjogokért Központ a CPAC hivatalos honlapja szerint a rendezvény egyik fő támogatója volt” – írta a Demokratikus Koalíció az MTI-hez eljuttatott közleményében. 

Hiába nyilatkozta ugyanis a miniszterelnök sajtófőnöke, hogy Orbán felszólalása egy forintjába nem került az államnak, az Alapjogokért Központ puszta létezése is annak köszönhető, hogy Magyarországon a közpénz már rég elvesztette közpénzjellegét, így Orbán baráti intézetei a magyar adófizetők pénzét költhetik

– emelte ki a DK, ezzel egyszerre írásban fordultak a kormányhoz, hogy megtudják a texasi konferencia szponzorációjának pontos összegét és azt, hogy az Alapjogokért Központ erre kapott-e pluszforrást. 

A magyar emberek megérdemlik, hogy tisztán lássák, mennyi közpénzt szórt el Orbán ahelyett, hogy Magyarország valós problémaival foglalkozott volna

– tette hozzá a közleményt megfogalmazó Molnár Csaba, a DK alelnöke.