Közel hároméves börtönbüntetést kaphat a balesetet okozó embercsempész

2022.08.10. 10:39
Bíróság elé állították azt a sofőrt, aki anyagi haszonszerzés céljából 11 bevándorlót akart átcsempészni Magyarországra a magyar–szerb határnál. Az embercsempész nem jogerősen 2 év 10 hónap börtönbüntetést kapott.

A 39 éves férfi június 17-én a magyar–szerb határ közelében található Ruzsa melletti erdős területen egy török és tíz afgán állampolgárt vett fel gépkocsijába. Mindannyiukról megtudta, hogy illegálisan léptek Magyarország területére, tartózkodási engedélyük sem volt.

A Fővárosi Főügyészség közleménye szerint a megbízó 400 ezer forintot ígért a sofőrnek az országon való átszállításért. A külföldiek az osztrák határhoz akartak eljutni. Az embercsempész az M0-s autóúton nekiütközött egy másik autónak, lehajtott a 6-os főútra, és félreállt, a külföldiek pedig elmenekültek.

A baleset helyszínére kiérkező rendőrök néhány órán belül elfogták a külföldi állampolgárokat, majd a sofőrrel szemben is intézkedtek.

A férfi gyorsított eljárásban bíróság elé került, majd a Budai Központi Kerületi Bíróság bűnösnek mondta ki a vádlottat haszonszerzési céllal elkövetett embercsempészés bűntette miatt, amiért nem jogerősen 2 év 10 hónap börtönbüntetésre és 3 év közügyektől való eltiltásra ítélte.