Semjén Zsolt egy fillért sem fizetett a pápai áldásért

2022.08.10. 20:18 Módosítva: 2022.08.10. 20:20
Semjén Zsolt KDNP-s politikus hatvanadik születésnapjára pápai áldást kapott Erdő Péter bíborostól.

„Kedves meglepetés” címszóval osztotta meg kedden Facebook-oldalán Semjén Zsolt a pápától kapott apostoli áldást, amellyel Erdő Péter lepte meg a politikust a születésnapja alkalmából.

Őszentsége Ferenc pápa szívből adja apostoli áldását hatvanadik születésnapja alkalmából Semjén Zsolt életére, családtagjaira és barátaira, kérve számukra a bőséges mennyei kegyelmek és vigasztalások ajándékát és a Boldogságos Szűz Mária állandó segítségét

– olvasható az üdvözlőlapon.

A politikus közösségi oldalán megjelent bejegyzés után sokan találgatásokba kezdtek, ugyanis egy ilyen oklevelet valójában bárki megrendelhet az Apostoli Alamizsnahivatal vatikáni honlapján 18 és 26 euró közötti összegért, plusz a postaköltség.

Többek között házasság, házassági évforduló vagy születésnap alkalmából is rendelhetők az oklevelek. Arra viszont érdemes figyelni, hogy igényünket már hónapokkal a jeles esemény előtt jelezzük, mert sokan szeretnének ilyesfajta meglepetéssel kedveskedni szeretteiknek.

Ahhoz, hogy megkapjuk, csupán egy nyilatkozatot kell kitölteni, amely szerint a kérvényező, vagy akire kérik az áldást, „teljes felelősséggel és jó lelkiismerettel” kijelenti, hogy nem visel közhivatalt, és nem közszereplő. Bár a honlapon magyar nyelven nem lehet kérni ilyen áldást, postai úton elméletileg lehetséges – írja a Blikk.

A pápai áldást Erdő Péter bíboros úrtól kaptam, aki kedden, a születésnapomon ünnepi ebéden látott vendégül, amiért ezúton is hálás vagyok. Csak megemlítem, hogy az évek során Ferenc pápa személyesen többször is áldásáról és imájáról biztosított, ami számomra megtartó erőt jelent

– válaszolt a lap megkeresésére Semjén Zsolt.

A politikus továbbá azt is elmondta, hogy volt családi, baráti és KDNP-s köszöntés is. Kapott egy könyvet, benne száz barát köszöntő írásával, I. Bartholomaiosz egyetemes konstantinápolyi patriarchától egészen a magyar kormányfőig, Orbán Viktorig.