Mennyit tud a török had mennykövéről?

A historizálás következetes képviselőjének, Vízkelety Bélának A
2022.08.11. 08:00
Egykor érte szóltak a harangok, szinte könyörögtek, hogy védje meg Európát, hogy a kontinens polgárai biztonságban éljenek. Ő pedig az életét adta cserébe, és hetven évre békét teremtett.

1456. augusztus 11-én vesztette életét a legendás törökverő hadvezér, Hunyadi János. Az 1446–1453 között kormányzói tisztséget is betöltő főkapitány és erdélyi vajda sikereinek köszönhetően az oszmánok hosszú évtizedekig kerülték a háborút Magyarországgal.

Már forog a filmsorozat is, amely Nándorfehérvár és Európa, a keresztény világ védelmezőjéről szól. A történet Bán Mór Hunyadi című regénysorozata alapján állt össze. Az íróval készült beszélgetésből az is megtudható, ki is volt valójában Hunyadi János. 

A népszerű hadvezér a magyar történelem egyik legismertebb személyisége. Vagy mégsem? Ön mennyire ismeri Hunyadi János életét? Tesztelje tudását!

Minden kérdés megválaszolására 35 másodperc áll rendelkezésére. Jelölje meg a helyes választ, majd vagy várja ki az idő végét, vagy kattintson a "Következő kérdés" gombra. A linkre kattintva elindul a játék.

Sajnos nem sikerült :(
Kérjük próbálja meg újra.
Indulhat a kvíz »

(Borítókép: Vízkelety Béla: A Hunyadi-ház diadalünnepe (1857))