Jönnek a zivatarok, de tragédia, ami a szemünk előtt zajlik

D  VG20210407014
2022.08.13. 06:08
Szombaton leginkább napos, fátyolfelhős idő várható. Ugyanakkor 17 megyére adott ki figyelmeztetést zivatar miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat. A legmagasabb nappali hőmérséklet 28 és 32 fok között alakul. Késő estére azonban 17 és 25 fok közé hűl a levegő.

Szombaton a fátyol- és gomolyfelhők mellett sok napsütés várható – számolt be az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Mint írták, főként az északi megyékben és a délnyugati határ mentén valószínű helyenként zápor, zivatar, máshol kicsi a csapadék esélye. Azonban az északi szél megélénkül, kevés helyen meg is erősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet döntően 28 és 32 fok között alakul, de a felhős délnyugati és északi határ mentén ennél több fokkal hűvösebb idő valószínű. 

Késő estére azonban 17 és 25 fok közé hűl a levegő.

Országos Meteorológiai Szolgálat
Országos Meteorológiai Szolgálat

Szombaton minden megyére adott ki egyes fokozatú, citromsárga figyelmeztetést a szolgálat. Kiemelték: a hajnali órákban délnyugaton a záporok mellett egy-egy zivatar sem zárható ki. De leginkább a délelőtti és déli óráktól van esély zivatarra. A zivatarokat intenzív csapadékképződés, átmeneti szélerősödés és apró szemű jég kísérheti.

Országos Meteorológiai Szolgálat
Országos Meteorológiai Szolgálat

Első fokú, citromsárga riasztás lesz érvényben erre a napra zivatar miatt

  • Vas,
  • Zala,
  • Győr-Moson-Sopron és
  • Somogy megye területén.

Nem akar megérkezni a csapadék

Várat magára a csapadék Magyarországon, ugyanis a meteorológusok szerint a hétvégén érkezett hidegfront hiába lassult le és hullámzott napokig a közelünkben, csak nagyon kis területre hozott számottevő csapadékot. Mint írták, a talajok tovább száradtak és a július végi átmeneti enyhülés után ismét nőtt a súlyos vagy nagyfokú aszállyal érintett területek nagysága. 

(Borítókép: Varga György / MTI)