Jakab Pétert követve kilép a Jobbikból a Pest megyei elnök

2022.08.13. 10:46
Jakab Péter kiszorítása a Jobbikból volt az utolsó csepp a pohárban! Ezzel indokolta a párt Pest megyei elnöke, hogy miért mond le megyei elnöki tisztségéről és hagyja el a pártot.

Zágráb Nándor úgy érzékelte, hogy az eddig Európa-pártinak tartott Jobbik fokozatosan átsodródik az Európa egységét veszélyeztetők táborába. Erre utal szerinte a Gyöngyösi Márton pártelnök által benyújtott népszavazási kezdeményezés.

A Jobbik távozó Pest megyei elnöke szerint Gyöngyösi Márton vagy felkészületlen, vagy kezdeményezésével ki akarja szakítani Magyarországot Európából. Félelme szerint a népszavazási kezdeményezésnek az lehet a következménye, hogy a Jobbik elveszíti az Európa-párti szavazóit, és

felsorakozik a két másik Európa-ellenes párt, a Fidesz és a Mi Hazánk mellé.

Mindemellett Gyöngyösi Márton a Fidesz összes rágalmát felhasználva, a nyilvánosság előtt brutálisan hátba támadta Jakab Pétert, a Jobbik legnépszerűbb politikusát. Azt az embert, akit a vidék hangjának, és Orbán legnagyobb ellenfelének tartanak.

Zágráb Nándornak az az álláspontja, hogy Jakab Péter kilépésével a Jobbik elvesztette a politikai kapcsolatot a vidék Magyarországával, a párt jelenlegi vezetése pedig az európai értékek feladása után felszámolta a Jobbik vidéki támogatottságát is.

„Csatlakozom Péterhez, maradunk a nép pártján!” – ezzel búcsúzott egykori párttársaitól.