Zarándoknap résztvevőit köszöntötte Novák Katalin

2022.08.13. 17:08
Novák Katalin köztársasági elnök levélben köszöntötte az 1Úton Nemzetközi Zarándoknap részvevőit, biztosítva őket lelki közösségéről.

A Mária Rádió szombaton kiadott közleménye szerint augusztus 13-án közel húszezer ember indul útnak az 1Úton Nemzetközi Zarándoknapon, amelyet a Mária Út Egyesület szervez. Novák Katalin levélben köszöntötte őket, valamint a háború pusztító hatásaira is felhívta a figyelmet.

Együtt imádkozik az 1Úton Nemzetközi Zarándoknap részvevőivel azért, hogy a feldúlt otthonokba visszataláljanak a családok, hogy nyugodjanak a fegyverek, és a nagyhatalmak hagyjanak fel az ártatlan életeket követelő háborús uszítással – írta a levelében.

A köztársasági elnök levele arra is rámutatott, hogy nagyon sokan kényszerülnek ma útra kelni. Olyan anyák, akik gyermekeiket menekítik a bombák elől, miközben férjüket, fiaikat hátra kell hagyniuk. Olyan gyerekek, akik egy hátizsákba csomagolták biztonságosnak hitt életüket, és mennek az ismeretlenbe.

Úton vannak olyanok is, akiket a háború okozta nélkülözés és kilátástalanság kerget el otthonukból. Ők nem tudják, hova mennek, mi vár rájuk, csak azt, hogy menni kell – fogalmazott Novák Katalin.

Mi, hitvalló keresztények hisszük, hogy az Úr meghallgatja imáinkat, és segít, hogy a harcban álló felek békét kössenek

– írta a kereszténység és az ima erejét kiemelve a köztársasági elnök, akinek szavait az MTI idézte.