Jakab Péter: A Jobbik a Fidesz csicskapártja lett

image 6483441 (1)
2022.08.14. 15:51
Közleményben bírálta a Jobbik jelenlegi vezetését Jakab Péter új mozgalma, A Nép Pártján, amely arról is beszámolt, hogy az ellenzéki párt több vidéki alapszervezete is feloszlatta magát, legalább hatvanan pedig párttagságukat is megszüntették.

A Nép Pártján szerint Újszilvás, Dunaharaszti, Kisléta, Újfehértó, Nyírbátor, Érpatak, Taktabáj, Nagykőrös Jobbik-alapszervezetei feloszlatták magukat, és az ezekből távozókkal együtt már hatvanan léptek ki a Jobbikból.  

A Nép Pártján közleményében úgy fogalmaz:

A Gyöngyösi Márton vezette Jobbik-elnökség mára oda jutott, hogy azokat a jobbikosokat, akik 10-15 éve lelkiismeretesen, szabadidejüket áldozva dolgoztak a kormányváltásért, semmibe nézi, közösségeiket »kamuszervezeteknek« titulálja. Azokat a jobbikosokat, akik kritizálni merészelik a pártvezetést, a közösségi médiában elhallgattatják, letiltják.

Hozzátette: a Jobbik mára a Fidesz csicskapártja lett. Ezt a kifejezést 2017-ben egy Vona Gáborral folytatott parlamenti vitában a miniszterelnök is használta. Orbán Viktor akkor úgy fogalmazott:

Önök a Jobbikból, egy nemzeti radikális pártból egy csicskapártot csináltak. 

Most A Nép Pártján írta ezt, s hozzátették, szerintük „az elmúlt időszakban a Gyöngyösi Márton- és Lukács László György-féle vezetés szembeköpte az ellenzéki szavazókat, akik Jakab Péter miatt támogatták a Jobbikot”.

Jakab Péter csütörtökön lépett ki a Jobbikból, azóta több jobbikos politikus és a párt országos választmánya is felszólította őt parlamenti mandátumának visszaadására

(Borítókép: Bodnár Patrícia / Index)