Molotov-koktéllal támadtak egy családi házra, már nyomoznak ellenük

2022.08.14. 16:19
A rendőrök emberölés kísérlete miatt nyomoznak két férfi ellen, aki Molotov-koktélokkal gyújtott fel egy családi házat Véménden.

Egy nő 2022. augusztus 13-án 2 óra 35 perckor arról tett bejelentést a rendőrségre, hogy Véménden valaki rájuk gyújtotta a házat – közölte a rendőrség

A nő elmondása szerint csörömpölésre ébredtek fel, majd amikor észrevették, hogy ég az egyik szoba, kimenekültek a házból, és onnan kezdték oltani a tüzet. A lángokat végül a tűzoltóknak sikerült megfékezniük. A rendőrség által elvégzett helyszíni szemle megállapította, hogy a tüzet Molotov-koktélok okozták. 

A rendőrök pár órán belül azonosították a feltételezett elkövetőket, majd a Mecsek Közterületi Támogató Alosztály munkatársai délelőtt elfogták az elkövetéssel gyanúsítható, huszonkilenc éves véméndi férfit és huszonnégy éves helyi társát.

A rendőr-főkapitányságra történő előállításukat követően kihallgatták őket gyanúsítottként, ennek során mindketten beismerték a bűncselekmény elkövetését. Őrizetbe vették őket, és kezdeményezték a letartóztatásukat. Ellenük emberölés kísérlete miatt nyomoz a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság.